brought to you by Wek & Hadi Co. [WnH]

BERSEDIA UNTUK MENERIMA PERUBAHAN!

Monday, January 11, 2010

Level in Freemason









Level In Freeemansory


Level 1: Simbolik Umum

Level ini disertai dari pelbagai bangsa dan agama. Penyertaan terbukabagi semua masyarakat dunia tanpa mengira warna kulit dan pangkat. Pengikut kepada Level ini menggunakan lambang dan simbol yang tidak dapat difahami serta mempunyai perbuatan dan pertuturan tersendiri. Setiap simbol dan lambang tersebut mempunya makna dan erti tertentu yang melambangkan sesuatu peristiwa mahupun kejadian yang terdapat didalam kitab Taurat. Di antara lambang yang selalu digunakan ialah matahri,berjabat salam,mata,tunas, dan sebagainya.

Apa yang dimaksudkan umum pula adalah kerana pada level ini ia boleh dianggotai oleh semua bangsa Non-Yahudi iaitu Goyim, Cogan kata Freemason ialah kebebasan (free), persaudaraan (friend) dan persamaan (faithfull). Mereka akan dinaikkan pangkat sedikit demi sedikit berdasarkan pada prestasi yang ditunjukkan serta sokongan yang kuat terhadap gerakan Zionisme Antarabangsa dan mengikut kejayaan mereka dalam menyebarkan syiar ini. Terdapat 3 mlevel yang perlu dilalui oleh semua ahli untuk sampai ke level seterusnya.


Level 1:-Ahli biasa diberi gelaran Friend/Saudara.
Level 2:- Pekerja

Level 3:- Guru/Master

Apabila mereka berjaya melepasi ketiga-tiga peringkat tersebut,mereka akan diberikan gelaran "yang Terhormat". Peringkat ini dikenali sebagai perringkat ke 18 atau Salib Bunga Mawar. Pada peringkat ini mereka diwajibkan memakai lambang salib. Seterusnya mereka akn dinaikkan pangkat sehingga peringkat ke - 33 dengan gelaran "Yang Maha Agong/Majesty sebelum mereka memasuki ke peringkat yang seterusnya.

Mana2 anggota yang telah dinaikkan pangkat sehingga ke level ini, dia berhak untuk dinaikkan ke peringkat yang kedua dengan syarat dia dapat menampilkan ciri-ciri sebagai seorang Yahudi dan menyokong penuh cita-cita Freemason.
Matlamat Level 1 : Simbolik Umum

1) Memperkenalkan pertubuhan yang dinaugi mereka ke seluruh dunia dengan berkecimpung di dalam arena politik, sosial dan ekonomi, seterusnya mengumpul segala maklumat tentangnegara yang menjadi sarang operasi mereka.
2) Menarik perhatian orang-orang ygang mempunyai kepentingan di dalam sesebuah negara atau pertubuhan untuk didedahkan dengan pegerakan ini.
"Freemasonary tidak pernah berhenti untuk memberi bantuan dalam bidang ilmu pengetahuan,misi kedamaian dan pembangaunan moral. Seacra global, Freemasoonar adalah tunggak sosial . Titik perhatiannya pada kesempurnaan dan kemuliaan dari suatu negara ke satu negara yang lain dan dari satu bangsa ke satu bangsa yang lain . Semua itu dilakukan dengan langkah yang mantap , cita-cita yang tinggi dengan melibatkan para pembesar dan pemimpin agama. Mereka akan melaksanakan rancangan politik dan tugas-tugas mereka sehinggalah Freemasonary itu sendiri tersebar luas ke serata dunia. Pertemuan-pertemuan akan dihadiri oleh berpuluh-puluh ribu pemimpin atasan dan anggotanya dianggarkan mencapai puluhan juta yang terdiri daripada raja-raja, ahli falsafah, pemimpin negara, cendiakawan, dan -pemimpin negara".

Petiakn ini adalah diambil dari seorng anggota freemasonary yang telah memegang tampuk pengurusan Darul Hilal Al-Misriyah iaitu Zurjy Zidan.

Dibawah ini WnH lampirkan isi kandungn sumpah taat setia pada peringkat ini:-

" Saya di hadapan Pencipta yang Maha Agung bagi alam ini dan pad singgahsananya yang mulia serta dipercayai oleh Freemasanory, berpegang teguh pada segala apa ketetapan dengan segala kekuatan dan keikhlasan saya. Menjadi kewajipan saya untuk berpegang penuh ddengan kewajiapn ini. Saya berjanji dan bersumpah dengan penuh keikhlasan dan bersungguh-sungguh bahawa saya sentiasa akan merahsiakan buat selama-lamanya setiap pekara rahsia berkaitan dengan Gerakan Freemasonry yang ada dalam pengetahuan saya. Semua yang saya ketahui tidak akn diketahui oleh sesiapa pun melainkan anggota-anggota yang dipercayai ataupun sesiapa sahaj yang telah menjalani ujian kepercayaan yang begitu ketat, ataupun berdasarkan kepada maklumat khas dari markaz naugan Freemasonry yang menunjukkan mereka bahawa mereka taat setia dan patuh kepada gerakan. Saya bersumpah dengan bersungguh-sungguh bahawa saya tidak akn menulis atau seumpamanya yang boleh mendedahkan rahsia pergerakan. Saya tidak akan memberitahu siapakah pengasas atau perancang gerakan dan tidak akan melakukan apa jua pekara yang boleh membawa kepada terbongkarnya rahsia ini. Saya juga berjanji akan berusaha sedaya upaya dalam memastikan mana-maan pekara rahsia terjaga dengan baik samada bahan-bahan bertulis, individu yang terlibat, sistem kod rahsia, taktik rahsia, upacara-upacara tertentu, cogankata dan kegiatan gerakan sehingga tiada satu pun yang dapat dibongkar, mahupun dicurigai akan kewujudan pergerakan ini. Berdasarkan kepada sumpah taat setia ini saya akn terus menjaga sepenuhnya kerahsiaan selagi nyawa dikandung badan. Hukuman yang paling ringan dan sesuai sekiranya saya membocorkan rahsia gerakan ini ialah tubuh dan lidah saya akan dicincang satu-persatu. Manakala bangkai saya seterusnya akan ditanam di tepi pantai. Saya juga rela hukuman yang lebih berat daripada itu".

Setelah selesainya angkat sumpah ini,maka termetrai lah perjanjian dan kenaikkan pangkat ke arah level yg seterusnya. Mereka akan dinaikan pangkat setelah berjaya dengan misi2 sulit mereka . Kejayaan mereka dapat kita lihat disekeliling kita. Cuba anda semua lihat disekeliling anda,apakah sesuatu yg missing dikalangan masyarakat kita (muda-mudi),disitulah misi mereka telah berjaya.





Level 2: Royal/Kerajaan

Setiap orang yang telah memasuki level ini adalah dianggotai oleh Yahudi tulen. Mereka bergelar anggota bersaudara (friends). Level ini tidak dibenarkan sama sekali dianggotai oleh bangsa lain selain daripada bangsa Yahudi kecuali dengan beberapa syarat tertentu iaitu:-

1) Mencapai Level Simbolik Umum yang ke -33 dengan gelaran 'Guru Yang Maha Agong'

2) Tidak berpegang dengan mana-mana agama dan negara serta menjadikan Freemasonry sebagai sebuah pertubuhan terulung.
Anggota bukan Yahudi yg diterima untuk menganggotai level ini hanaya digelar sebagai 'Rakan Sejawat' sahaj dan tidak lebih daripada itu. Manakal keanggotaan pada martabat ini terdiri daripada raja-raja, presiden , perdana menteri dan ketua parti dari beberapa buah negara dunia. Keanggotaan pada amrtabat ini tidak deketahui oleh sesiapa pun melainkan ahli-ahli saja yg mengetahuinya.
Di bawah ini WnH melampirkan isi kandungan sumpah setia pada level Royal ini:-
" Saya bersumpah dengan nama tuhan yang hak lag maaha tinggi bahawasanya pertubuhan ini ditubuhkan berdasarkan matlamat yang betul dan saya menerimanya dengan penuh keikhlasan. Saya bersumpah dan berjanji bahawasanya saya akan sentiasa menjaga dan menyimpan mana-mana rahsia dalam martabat ini yang dikenali sebagai "Martabat Suci Kerajaan Jerusalem" daripada terdedah kepada sesiapa pun di atas muka bumi ini kecuali kepada teman seperjuanan dakam pertubuhan ini. Itupun setelah mereka mendapat ujian kesetiaan yang begitu ketat. Saya juga berjanji dengan sepenuh jiwa raga bahawa saya tidak akan bercakap mengenai nama gerakan rahsia ini yang saya lafazkan pada hari ini kecuali apabila disaksikan oleh dua orang teman daripada martabat ini atau wujudnya markaz baru yang seumpama ini yang perlu diperkenalkan identiti ahlinya. Saya juga bersumpah bahawa selagi nyawa dikandung badan, selagi itulah saya akan menjaga kata-kata ini daripada dicabuli. Sekiranya saya tidat berbuat demikian, maka pancunglah kepala saya sebagai balasannya".

Level ini menjadikan aliran Yahudi sebagai asas dalam pegangan dan sosio-budaya. Mereka melakukan kerja mengikut telunjuk Yahudi yang mengatur pemikiran serta pergerakan . Orang-orang bukan Yahudi (Goyim) menunjukan ciri2 seorang yahudi 100% . Mereka ini akan merancang dengan begitu sistematik dan mantap dalam rangka menaytukan seluruh bangsa Yahudi bagi mengembalikan Jerusalem lalu seterusnya membina Haikal Sulaiman di sana.Martabat ini akan didedahkan beberapa rahsia pergerakan Freemasonary yang disembunyikan daripada pengetahun Level Simbolik Umum.

Level 3:- Alam Semesta/Penggubal
Terdiri daripada pemimpin Teman Sejawat Agong perkumpulan Freemasonry Level Royal. Ini dikhusukan untuk bangsa Yahudi sahaja terutama pada penguasa dan pemimpin negara Israel.



Golda Meir (Yahudi Kiev)


Moshe Dayan



Ariel Sharon



Mereka bekerja keras merancang dan mengatur strategi untuk menguasai dunia sehingga keputusan melantik presiden ataupun Ketua Negara di beebrapa buah negara dunia termasuk Amerika Syarikat berada di bawah bidang kuasa mereka.

Jikalau Level 1 dan Level 2 mempunyai markaz bertaburan di seluruh dunia, Level 3 ini hanya mempunyai satu markaz sahaja iaitu di New York . Manakala keanggotaannya hanya melibatkan 300 orang anggota sahaja. Keangotaan mereka kekal sampai bila2 melainkan berlakunya kematian atau pemecatan keanggotaannya. Keanggotaan yang hilang akan digantikan dengan anggota baru serta merta. Level 3 ini dipanggil sebagai 'Hukama (orang2 yg bijaksana). Manakala ketua kepada Level 3 ini dipanggil Hakim (Judge).

Mereka ini mempunyai kuasa menjaga kepentingan semua Freemasonry di seluruh dunia. Mereka juga menggubal undang2 berdasarkan protokol dan kitab suci Yahudi.



7 comments:

  1. a'kum saudara WnH, bile nak pos baru pny?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. a'kum saudara WnH, saya amat menyokong perjuangan saudara yang sungguh murni ini. tapi saya sedikit risau dan khuatir jikalau blog ini disekat oleh pihak kerajaan kerana mungkin mengandungi isu2 sensitif. jadi saya harap dan berdoa agar blog ini tidak disekat seperti mana yang berlaku kepada blog efairy-holywar.blogspot..jadi saya menasihatkan agar saudara berhati2 sedikit dengan setiap artikel yang dipos agar tidak menyentuh isu2 senstitif..

    kepada pembaca Blog ini, bersama kita menyokong perjuangan saudara WnH ini.moga ianya dapat memberikan kita kesedaran!
    wallahualam..

    ReplyDelete
  3. Salam..
    dah 2 bulan sy tunggu post baru..
    mana post baru lagi?
    saya ada terbaca mengenai Sai Baba yang disamakan dengan Dajjal..harap WnH dapat membongkar isu ini..thanks

    ReplyDelete
  4. tlg ambil perhatian pada gambar ini :

    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sjc1/hs282.snc3/27763_1355114730496_1610292656_854998_8279584_n.jpg

    saya jumpa di kedai buku

    ReplyDelete
  5. tolong jangan sebarkan cerita tahyul ni, org kita dah maju, tak laku dah cerita rekaan tak logik camni. kau ni tau lebih-lebih entah2 engko ni freemason kot, nak bongkar konon. dah la nama blog menyambut kedatangan dajjal, waspada pembaca blog ini....

    ReplyDelete
  6. tahyul di mata anda~tidak dimata kepada kewarasan seseorang tentang apa yg berlaku di dunia ini sekarang.saya ada bukti kukuh utk menyatakan apa yg saya paparkan.Fahami dahulu apa yang kami ingin sampaikan. Fahami dahulu apa yg cuba kami sampai kan. Insyaallah anda akn faham diantara Freemason dan Dajjal(anti-christ)

    ReplyDelete